Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/cojic/public_html/modules/_postaction/web.php on line 39
Laserski tretman - Akademija Cojic Kragujevac
Pratite nas na:

Laserski tretman

Laserski tretman
Starenje kože je rezultat promene oblika i funkcionisanja dermalnih kapilara, što vodi ka narušavanju razmene materija i trofičnom procesu. Kao rezultat toga, aktivnost ćelija vezivnog tkiva je smanjena, zajedno sa gustinom kolagenih vlakana.Primena emitovane infracrvene svetlosti lasera sa određenim parametrima svetlosnog zraka dovodi do fotohemijske reakcije u krvnim sudovima. Tokom ove reakcije svetlosna energija se transformiše u toplotu. Precizno dermalno zagrevanje stimuliše razmenu materija i regenerativni proces, aktivnost fibroblasta odgovornu za produkciju novog kolagena.Ovom procedurom se postiže vidljivo osveženje kože lica, zajedno sa vratom, donjim vratom, poboljšanje turgora i elastičnosti. Poravnavanje finih bora je vidljivo, kao i redukcija proširenih pora i difuznog crvenila kože. Ova procedura je pogodna kako za žene tako i za muškarce svih tipova kože sa prvim znacima starenja.Tokom laserske procedure pacijent oseća prijatno zagrevanje kože bez osećaja bola. Ovo čini tretman izuzetno komfornim i relaksirajućim.Za vidljive rezultate je neophodno više tretmana (obično 5-6) u intervalima od dve do tri nedelje.

Laserska epilacija

Laserska epilacija

Epilacija laserom je medicinski najsavršenija, najjednostavnija, najefikasnija, najmanje bolna, najjeftinija i najtrajnija metoda danas dostupna u svetu! Laserska epilacija takođe predstavlja zlatni standard u lečenju folikulitisa i ožiljaka nakon folikulitisa jer istovremeno otklanja uzrok (dlaku) i regeneriše kožu. Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne, jake dlake i svetlu kožu kao i hormonski balans.

Odgovarajuća sonda lasera dovodi se u direktan kontakt sa kožom. Zahvaljujući pigmentu melaninu koji se nalazi u folikulu dlake, laserski snop se apsorbuje i pretvara u toplotu, dovodeći do uništenja korena dlake. Pri ovom postupku koža ostaje netaknuta, zbog jedinstvenog sistema hlađenja koji je ugrađen u najsavremenije aparate koje posedujemo.

Lasersko uklanjanje akni i fleka od akni

Lasersko uklanjanje akni i fleka od akni

Akne i fleke na koži koje su ostale nakon akni su veliki problem. Bez obzira da li ste u pubertetu ili ste odavno izašli iz njega, problem se može rešiti. I to trajno! Kod akni postoji veliki broj krema kojima možete postići manje ili veće rezultate, ali laser će Vam na najsavremeniji način rešiti problem. Kod fleki koje su ostale nakon akni nemate mnogo izbora. Fleke ostaju i nakon što izađete iz puberteta i ne možete ih ukloniti, već ih možete jedino zamaskirati puderom. Terapija laserom će rešiti Vaš dugogodišnji problem.

Akne počinju u adolescenciji zbog hormonskih promena koje stimulišu produkciju sebuma (loja) u lojnim žlezdama i izazivaju zapušenje kanala lojnih žlezda. Takođe, uzroci pojačanog lučenja sebuma mogu biti masne kreme, neadekvatna higijena i kozmetika, zagađenje i visoka vlažnost vazduha, kao i određeni lekovi. U zatvorenim porama akumuliraju se toksini i razmnožavaju bakterije koje izazivaju hronično oboljenje lojnih žlezda. Na površini kože se to manifestuje kao stvaranje akni.

Laser koristi svetlosnu energiju (HFX technology) od 480nm kako bi prebacio potrebnu energiju u dublje slojeve kože dermis i subkutis i time pokrenuo određene procese. Delovanjem na kapilare i lojne žlezde smanjuje se lučenje sebuma i direktno i potpuno uklanjaju bakterije, što za posledicu ima smanjenje i nestanak akni i komedona. S obirom da laser primenjuje najnoviju tehnologiju baziranu na ksenonskom laserskom snopu, omogućava bezbolno antiinflamatorno i regenerativno delovanje. Infekcija se smiruje i istovremeno podstiče regeneracija strukture derma tako da se osim smanjenja akni odstranjuju i mrlje od akni i dobija bolji i lepši ten. Tretman podstiče i razvoj novog kolagena pa smanjuje blaže ožiljke, a koža je nežnija i zategnutija. Stimuliše stvaranje novih elastičnih vlakana u koži i tako sprečava pojavu novih ožiljaka i ublažava već postojeće.

Lasersko uklanjanje kapilara

Lasersko uklanjanje kapilara

Prošireni kapilari su trajno prošireni vidljivi sitni krvni sudovi u površnim slojevima kože.

Najčešće se javljaju na licu, i nogama, češće kod žena. Prošireni kapilari na licu mogu nastati iz različitih razloga, kod nekih oboljenja ali i kao posledica štetnog dejstva sunčevih zraka. Prevencija podrazumeva izbegavanje izlaganja suncu, korišćenje krema sa zaštitnim faktorom spf 30+. Prošireni kapilari na nogama nastaju zbog povećanog pritiska u venama. Javljaju se u trudnoći, u slučaju viška telesne težine, dugog sedenja i stajanja. Obično postoji nasledna predispozicija. Prevencija nastanka proširenih kapilara na nogama podrazumeva povećanje fizičke aktivnosti i smanjenje telesne težine.

Laser emituje svetlost određene talasne dužine čiju energiju upija hemoglobin u krvi. Energija se transformiše u toplotnu i dovodi do koagulacije krvi i specifičnog zavarivanja zidova neželjenih krvnih sudova. Takvi krvni sudovi više ne provode krv, ona se preusmerava na vene koje se nalaze duboko ispod površine kože.