Pratite nas na:

Masaža

Masaža

Masaža se definiše kao sistematska manipulacija mekih tkiva u terapijske svrhe. Pritiskom na tačno određene delove tela, preko kože, deluje se na mišićni, nervni i limfni sistem. Prilikom masaže nadražuju se receptori na koži i potkožnom tkivu, kao efekat mehaničkog delovanja, a isto tako se indirektnim delovanjem, odnosno refleksnim putevima, utiče na budjenje celog organizma.
To znači da masaža odlično deluje na naše zdravlje i raspoloženje:
-poboljšava i ubrzava krvotok i limfotok,
-poboljšava elastičnost i regeneraciju kože,
-opušta mišiće,
-usporava i produbljuje disanje,
-podstiče probavu,
-ubrzava metabolizam,
-pospešuje izbacivanje štetnih materija iz organizma,
-smanjuje bol i napetost,
-deluje na unutrašnje organe.

Masaža ne može da izleči sve bolesti, ali sigurno može da popravi opšte stanje organizma, ublaži tegobe i ubrza proces oporavka.
Svakom čoveku je potrebno opuštanje i beg od svakodnevnice.

Glavobolja, grčevi, nesanica, napetost, stres, sve te tegobe se mogu ublažiti-masažom!

Priča o masaži počinje dodirom. Pažnja i osećajnost, malo vremena i energije, dobar par ruku, to je sve sto je potrebno za masažu. Masaža je dvosmerni tok dodira ruku i tela, medjusobna razmena energije izmedju terapeuta i pacijenta. Dodir bi trebalo da predstavlja poverenje izmedju terapeuta i pacijenta, koje ce opustiti pacijenta i prepustiti ga čarima masaže. Dobra masaža stvara osećaj ugodnosti, poverenja i radosti!

Vrste masaža: Medicinsko-terapeutska, Sportska, Anticelulit masaža, Limfna drenaža, Relaks, Kraljevska.

Kraljevska masaža

Kraljevska masaža
Jednostavno rečeno, ne postoji bolje. Dva visoko obučena, iskusna terapeuta rade zajedno i sinhronizovano kako bi vaš osećaj bio vrhunski. To znači da ćete dobiti duplu relaksaciju i oslobađanje od tenzije. Pruža vam neverovatno iskustvo oslobađanja od tenzije, duboke relaksacije i povratka vašeg mentalnog i spiritualnog sjaja.
Sa četiri ruke na vašem telu izgubićete osećaj za vreme i odvojićete se od realnosti. Kao dopuna intenzivnoj relaksaciji, ova vrsta masaže će omogućiti da krv u vašem telu prostruji, a vaše telo će postati ispunjeno energetskim nabojem.
Koncentrisaćemo se na područja koja zahtevaju više pažnje, pre nego na standardnu rutinu koja je identična za sve klijente. Mi slušamo vas, jer ovo jeste VAŠA sesija.

Manuelna limfna drenaža

Manuelna limfna drenaža

Manuelna limfna drenaža je posebna procedura kojom se vrši eliminacija viška ekstracelularne tečnosti i štetnih metaboličkih produkata koji se u njoj nalaze. Od manuelne masaže se razlikuje prema masažnim hvatovima i mehanizmu delovanja. Limfna drenaža je jedna veoma efikasna tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Manuelnom limfnom drenažom specifičnim pokretima ruku koji se ritmično ponavljaju ravnomerno povećavajući i smanjujući pritisak povećava se protočna sposobnost limfnih sudova. Intezitet pritiska je veoma bitan. Treba da bude toliki da deluje na kožno i potkožno tkivo, a na mišiće skoro nikako. Ako je pritisak prejak limfa prolazi kroz zidove limfnih sudova i protok se onemogućava, tj. otok se povećava.

Masaža trudnica

Masaža trudnica
Masaža može biti od velike pomoći u ublažavanju tegoba u trudnoći, ali ona mora biti posebno prilagođena. Masaža trudnice smanjuje bol u leđima, poboljšava san, cirkulaciju krvi i limfe i tako smanjuje oticanje ekstremiteta, priprema mišiće za porođaj, oslobađa od mentalnog i fizičkog umora. Slaba cirkulacija i pojava otoka na nogama, takođe retko zaobilaze trudnicu.

Zbog velikih telesnih i hormonalnih promena koje se pojavljuju kod trudnice, neki lekari ne preporučuju masažu tokom prva dva-tri meseca… To je vreme kad se žena treba prilagoditi svojoj trudnoći kako bi se osećala ugodno. Drugo i treće tromesečje je odlično vreme za početak s masažom.

Preporučuje se blaga i nežna masaža, jer trudnica ne bi smela da oseti bol. To će se postići time što će iskusni terapeut, obučen za rad sa trudnicama postaviti trudnicu u pravilan položaj, izvoditi pokrete koji odgovaraju telu trudnice, izdozirati pritisak, naravno, sve vreme ostvarujući komunikaciju sa trudnicom.

Relaksaciona masaža

Relaksaciona masaža
Relaksaciona masaža je upravo ono na šta njen naziv aludira. To je masaža koja se striktno koristi sa ciljem odmora i relaksacije. Ova masaža nije dizajnirana da ima terapeutski efekat u smislu otkolanjanja hronične boli i nelagodnosti.

U toku relax masaže terapeut vrši nežan ili umeren dodir na vaše telo, lagano pokrećući tkiva u cilju relaksacije. Relaksaciona masaža predstavlja lagan i nežan stil masaže dizajniran da poboljša cirkulaciju, obim pokreta, oslobodi od niskog stepena bola u mišićima i postigne celokupnu relaksaciju.

Sportska masaža

Sportska masaža

Sportskom masažom se stimuliše cirkulacija krvi i limfe. Ona često obuhvata i terapiju triger tačaka, koja ima za cilj da eliminiše adhezije (čvoriće u mišićima) i poveća obim pokreta. Sportka masaža može se koristiti pre ili nakon neke sportske ili drugih fizičkih aktivnosti. Najveća prednost sportske masaže je njeno korišćenje sa ciljem OPORAVKA nakon vežbanja i drugih fizičkih aktivnosti.
U koliko je fizička aktivnost koju obavljate u toku dana, previše naporna, verovatno ćete osećati iscrpljenost i zamor. To je zapravo prirodan proces jačanja, povećanja fleksibilnosti i poboljšanja kardiovaskularne izdržljivosti. Redovno podvrgavanje masaži će smanjiti iscrpljenost i opustiti vas i omogućiti da se nakon toga osećate mnogo prijatnije.

Sportska masaža ima pozitivan uticaj i na FIZIČKO ZDRAVLJE ali i povoljan PSIHOLOŠKI uticaj.

Osećate manju napetost u mišićima. Bolovi nakon povreda usled fizičke aktivnosti se smanjuju. Ovaj efekat najbolje će se objasniti fiziološkim razlozima. Usled prevelike fizičke aktivnosti ili povrede mišića, u mišićna tkiva dospeva manja količina krvi nego što je to uobičajeno.
Kvalifikovani terapeut je u stanju da deluje na mišić na takav način, koji dovodi do povećanja prokrvljenosti mišićnog tkiva. Ovo je veoma vežno zarad dobre cirkulacije i dovođenja hranljivih materija u mišićno tkivo.
Kada dobijete sportsku masažu na taj način obezbeđujete hranljive materije za vaše mišiće i pospešujete ozdravljenje. Kada dobijete duboku masažu mišića, vaši mišići su u stanju da se oslobode mlečne kiseline. Sportka masaža obezbeđuje da se pore na membranama vaših tkiva otvore, izbacujući otpadne materije napolje, a usisavajući hranljive materije unutar mišića. Teško je na pravi način istegnuti sve mišiće u vašem telu.
Naši terapeuti su u stanju da ostvare da se mišići istegnu na pravi način. Ovo čine putem dodira sake, a krajnji rezultat je smanjenje tenzije i olakšanje pritiska na iscrpljenim delovima tela.

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža
Terapeutska masaža se primenjuje se u cilju lečenja.Obavljaju je isključivo fizioterapeuti, sa poznavanjem patologije.

Pružamo usluge terapeutske masaže kod sledećih stanja:
• Povrede mekih tkiva (contusio, distorsio, distensio, luxatio)
• Prelomi kostiju (fracturae) posle imobilizacije
• Posttraumatske kontrakture
• Amputacioni patrljak, fantomski bol
• Ožiljci (cicatrix)
• Lokalni otok (limfedem)
• Degenerativna reumatska oboljenja zglobova (arthroze)
• Degenerativna reumatska oboljenja kičmenog stuba (syndroma cervicalae et lumbalae, spondylosis vaertebralis)
• Deformacije kičmenog stuba
• Morbus Bechterew
• Vanzglobni reumatizam (fibrozitis)
• Bolesti CNS-a i PNS-a (mlitave i spastične pareze i paralize)
• Kardiovaskularna oboljenja
• Bronhijalna astma
• Hronični gastritis, atonija muskulature želuca i creva
• Vegetativne promene
• Rekonvalescentna stanja
• Opšti zamor, nesanica
• Poremećaji metabolizma
• Sportska medicina