Pratite nas na:

Sportska masaža

Sportska masaža

Sportskom masažom se stimuliše cirkulacija krvi i limfe. Ona često obuhvata i terapiju triger tačaka, koja ima za cilj da eliminiše adhezije (čvoriće u mišićima) i poveća obim pokreta. Sportka masaža može se koristiti pre ili nakon neke sportske ili drugih fizičkih aktivnosti. Najveća prednost sportske masaže je njeno korišćenje sa ciljem OPORAVKA nakon vežbanja i drugih fizičkih aktivnosti.
U koliko je fizička aktivnost koju obavljate u toku dana, previše naporna, verovatno ćete osećati iscrpljenost i zamor. To je zapravo prirodan proces jačanja, povećanja fleksibilnosti i poboljšanja kardiovaskularne izdržljivosti. Redovno podvrgavanje masaži će smanjiti iscrpljenost i opustiti vas i omogućiti da se nakon toga osećate mnogo prijatnije.

Sportska masaža ima pozitivan uticaj i na FIZIČKO ZDRAVLJE ali i povoljan PSIHOLOŠKI uticaj.

Osećate manju napetost u mišićima. Bolovi nakon povreda usled fizičke aktivnosti se smanjuju. Ovaj efekat najbolje će se objasniti fiziološkim razlozima. Usled prevelike fizičke aktivnosti ili povrede mišića, u mišićna tkiva dospeva manja količina krvi nego što je to uobičajeno.
Kvalifikovani terapeut je u stanju da deluje na mišić na takav način, koji dovodi do povećanja prokrvljenosti mišićnog tkiva. Ovo je veoma vežno zarad dobre cirkulacije i dovođenja hranljivih materija u mišićno tkivo.
Kada dobijete sportsku masažu na taj način obezbeđujete hranljive materije za vaše mišiće i pospešujete ozdravljenje. Kada dobijete duboku masažu mišića, vaši mišići su u stanju da se oslobode mlečne kiseline. Sportka masaža obezbeđuje da se pore na membranama vaših tkiva otvore, izbacujući otpadne materije napolje, a usisavajući hranljive materije unutar mišića. Teško je na pravi način istegnuti sve mišiće u vašem telu.
Naši terapeuti su u stanju da ostvare da se mišići istegnu na pravi način. Ovo čine putem dodira sake, a krajnji rezultat je smanjenje tenzije i olakšanje pritiska na iscrpljenim delovima tela.