Warning: reset() expects parameter 1 to be array, null given in /home/cojic/public_html/modules/_postaction/web.php on line 39
Mezoterapija lica i tela - Akademija Cojic Kragujevac
Pratite nas na:

Mezoterapija lica i tela

Mezoterapija lica i tela
Hijaluron je prirodan sastojak naše kože, ali se s' godinama i načinom života smanjuje količina istog, pa samim tim tonus i jedrost kože postaje promenjiva. Hijaluronska kiselina biljnog porekla predstavlja najbezbedniji i najpopularniji filer koji ne izaziva alergije. Ubacuje se izuzetno tankim iglicama u bore, inkorporira se u vezivno tkivo i tako podiže nivo kože. Različitim konceptima, stvorene su razne veličine molekula i gustine hijalurona, pa se svakodnevno povećavaju mogućnosti njegove primene. Tretman podmlađivanja ovim putem traje oko pola sata, a rezlutati do godinu dana, zavisno od tretirane regije i vrste hijalurona. Postupak se može ponavljati bez neželjenih efekata. Podmlađivanjem na ovaj način se ne narušava opšti izgled lica i kože uopšte, već samo izgleda mladoliko.

Hijaluronska kiselina je neprikosnovena kao filer za nadoknadu volumena (punoće) usana, jagodica, obraza. Može se i primenjivati na koži vrata i deholtea, kao i ruku. Hijaluron predstavlja susptancu u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima, uz ostale sastojke kože. Hijaluron se vremenom resorbuje, ali se ne obnavlja. Suština tretmana je nadoknada prirodnog sastojka naše kože, koji se, kao što već znate, gubi s' godinama. Sa hijaluronskim filerima mozemo menjati oblik, velicinu, npr.jagodica ili usana.Ako nam se ne svidi, mozemo se vratiti na prvobitno stanje ili postici neki novi oblik i velicinu.
Kod trajnih filera to nije moguce i uglavnom se javljaju deformacije oblika, koje je jedino moguce hirurski ukloniti!

Mezoterаpijа - tehnikа аplikovаnjа specijаlnih koktelа, u zаvisnosti od problemа klijentа, pod kožu. Onа nаm dozvoljаvа dа neophodne minerаle, vitаmine i аminokiselinа dostаvimo neposredno u središnji deo kože - dermu. U sаstаv koktelа ulаze vitаminski kompleksi, аminokiseline, lipolitici, venotonici i drugi prepаrаti, biljnog poreklа. Sаstаv koktelа određuje lekаr, uzimаjući u obzir probleme i individuаlne osobine klijentа. Prepаrаti koji se koriste doprinose i detoksikаciji orgаnizmа. Mezoterаpijа deluje nа uzrok problemа, i koncentriše se uprаvo nа lokаlnoj pojаvi problemа, а ne nа ceo orgаnizаm. Primenjuje se zа uspešаn tretmаn celulitа, lokаlnih mаsnih nаslаgа, stаrenjа kože, strijа, pegа itd. U mezoterаpiji telа ovаj metod se rаdi po zonаmа: - zonа butinа i zаdnjice - zonа stomаkа i pojаsа - zonа ruku i rаmenog pojаsа Zа mezoterаpiju ne postoje kontrаindikаcije, tаko dа svi između 18-65 godinа, koji žele dа se reše mаsnih nаslаgаnа telu, mogu dа izаberu uprаvo ovu metodu. Jedini uslov je dа indeks mаse telа ne prelаzi 30. Klijenti gube od 2-10cm u obimu, а u proseku 6cm. Tretmаn se rаdi jednom nedeljno i trаje 30-аk min. Ukupno je potrebno od 6-12 tretmаnа. Višegodinjа primenа ove metode ne beleži ni jedаn slučаj аlergije ili infekcije.

Mezoterapija lica

Mezoterapija lica

Mezoterapija lica je tretman izbora za osvežavanje, podmladjivanje, hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. Može se raditi na 2 načina:
• Sa iglom ( tankim iglicama se u mezoterm ubacuju aktivni kokteli)
• Ili aparatom, bez igle ( gde se odredjenim niskim frekfencijama radio talasa stvara probojnost ćelijske membrane i aktivni kokteli se ubacuju direktno u ćelije mezoterma).
Na ovaj način mogu se rešiti problemi kože širokog spektra. Na primer, ublažavanje i prevencija bora, podizanje tonusa kože, rozacea, akne, hidratacija, tamni kolutovi ispod očiju, rešavanje problema fleka i pigmentacionih mrlja na koži, ali je najčešće primena u prevenciji i borbi protiv starenja kože i bora.

Radiotalasni lifting je najefikasniji nehirurški tretman za podmladjivanje lica i tela. Služi za uklanjanje bora i zatezanje opuštene kože, a postupak je jednostavan, bezbolan, potpuno bezbedan i ne zahteva nijednu formu anestezije.

Za odrzavanje mladalačkog izgleda presudno je prisutvo kolagena i elastina u koži, čije se stvaranje smanjuje već od 25. godine. Koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore. Raditalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, dok ispravljene spirale već prisutnog kolagena kontrahuju, što dovodi do momentalnog zatezanja kože, a efekat liftinga vidi se odmah nakon prvog tretmana. Sa sledećim intervencijama efekat zatezanja se povećava.
Postupak je bezbedan,bezbolan i ne zahteva nijednu formu anestezije. Aplicira se gel preko tretirane regije i malom sondom se vodi po površini lica uzrokujući toplotu.

Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga, ali ne i hiruršku intervenciju. Obavlja se preventivno od 25. godine zbog sprečavanja prevremenog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje vec vidljivih bora i zatezanje opuštene kože.Ovaj tretman je pogodan za lice i telo, bore i linije oko očiju, spuštene kapke, kesice oko očiju, bore na čelu i licu, kesaste obraze, nazolabijalne bore,duplu bradu i bore vrata. Tretira se opuštena koža dekoltea, grudi, ruku, stomaka, butina i kolena.

Mezoterapija tela

Mezoterapija tela

Mezoterapija tela je savremena metoda za rešavanje velikog broja estetskih i zdravstvenih problema.
Podrazumeva ubrizgavanje u srednji sloj kože i potkožno tkivo tankim iglicama, manje doze aktivnih koktela, sastavljenih od prirodnih ekstrakata vitaminskih kompleksa, aminokiselina, lipolitika… na problematičnim mestima. Tretmani se rade po regijama:
• Zona butine, zadnjica, kolena.
• Zona stomaka i pojasa.
• Zona ruku i ramenog pojasa.

Kokteli se spravljaju individualno prema pacijentu i prema problemu koji treba rešiti.Najčešći problemi su:
• Gubitak masnih naslaga u obimu i reoblikovanje tela.
• Celulit
• Zatezanje kože
Aktivni kokteli mogu rešavati sva 3 problema istovremeno sa tim što se već posle prvog tretmana vidi gubitak u obimu, a kasnije i zatezanje kože. Tretman traje oko 30 min i preporučuje se od 3 do 8 tretmana.
Tretmane radi lekar specijalista sa višegodišnjim iskustvom u mezoterapiji. Mezoterapija treba da se radi jednom u 3 do 4 sedmice.
Kontraindikacije su: trudnoća, dojilje, maligna obolenja, teške kardiovaskularne i bubrežne insuficijencije. Nije kontraindikovana sa kavitacijom već se nadopunjuje i daje još bolje i brže rezultate.